ihanat helpot vauvansoseet

Vauvanruoat on helppo tehdä itse

Miksi vauvansoseet kannattaa tehdä itse?

Kauppojen vauvanruoat ovat kalliita. Lisäksi niiden laatu vaihtelee paljon. Osassa hedelmäsoseita on oikeaa hedelmää, osassa lähinnä mehua ja tärkkelystä. Purkkiruoan huono puoli on myös, että lapselta jää lautasmalli oppimatta, kun kaikki on yhtenä massana. Keittele kasvissoseet annosrasioihin pakastimeen, lisää lautaselle jääpalakuutioon pakastettu liha-, kala-, tai kanasose ja raasta lautasen reunalle kurkkua tai omenaa, niin lapsellasi on oikea ateria, eikä aikaa kulu paljon purkkiruoan lämmittämistä pidempään.  

Opeta lapselle lautasmalli jo pienenä

Lautasmallin oppimisesta on monia hyötyjä. Lapsi oppii maistelemaan erilaisia makuja. Tuoreraasteiden tarjoaminen pienestä alkaen totuttaa lapsen siihen, että salaatti on osa ruokaa. Värikäs annos tarjoaa ruokaa myös silmille, ja mielleyhtymä maukkaan ja värikkään – eli monipuolisen – annoksen välillä syntyy pienestä pitäen.

Uusimmat reseptit

Ei tuloksia

Hakemaasi sivua ei löytynyt. Yritä muuttaa hakuasi, tai käytä yläpuolella olevaa navigointia löytääksesi kirjoituksen.

Vinkkejä helppoon arkeen

Tee kerralla isompi annos

Yhdestä kukkakaalista tai kesäkurpitsasta tulee iso annos sosetta. Pakasta sose yhden tai kahden päivän annoksina. Keitä lihasoseet erikseen ja pakasta jääpalamuoteissa.

Ihanan viilentävät marjasoseet

Soseuta jäiset pakastemarjat banaanin kanssa. Makea banaani taittaa happamankin marjan maun. Viileä sose viilentää ihanasti vauvan ikenien kutinaa.

Täytä vatsastasi kaksi neljännestä ruoalla,

yksi juomalla

ja yksi jätä tuulen varaan.

tiibetiläinen viisaus

 

Tilaa Soseuttajan uutiskirje